zondag 8 juli 2012

Discussieer mee: Kunnen we meer doen met onze appartementstuinen?

Wellicht ligt er ook naast of rond jouw appartementsgebouw een gemeenschappelijke tuin. 

Nu ja, tuin, over het algemeen is het een goed onderhouden maar afgesloten gazon. Mooi om te zien, maar ook een extra vaste kost van het tuinonderhoud, op de jaarlijkse afrekening.

Voor grotere blokken van sociale verhuurmaatschappijen namen Antwerpse districten de afgelopen jaren deze gazons over, en maakten er publiek, toegankelijk groen van.

Op 14 oktober zijn er districtsraadsverkiezingen in Berchem. Misschien kunnen we in de toekomst deze gronden aan het district overdragen, ook als ‘gewone’ appartementsgebouwen? Als de mede-eigenaars akkoord gaan, uiteraard. Het mag geen verplichting zijn. Wat denk je hiervan? Ja, de mogelijkheid moet bestaan? Of nee, wat bij een ‘blok’ hoort, moet altijd bij een appartementsblok blijven? Laat iets weten op deze blog!

2 opmerkingen:

 1. Wij vinden dat de appartementstuinen bij de appartementen horen, en dat zo moet blijven. Dus niet aan het district te geven. Gelieve dit aan de districtsraad mee te delen. Met dank.

  Marc en May Schiltz
  De Roest d'Alkemadelaan 9/65
  2600 Berchem

  BeantwoordenVerwijderen

 2. Date: Mon, 9 Jul 2012 20:42:37 +0200

  Beste
  Betreft : Gronden overdragen aan district :

  Buiten de zeer kleine winst van de onderhoudskosten (wordt door heel velen gedeeld en is dus klein) enkel vele nadelen zoals :

  - slechter onderhouden ( zie al de straten waar het onkruid overal weelderig bloeit)

  - meer volk = meer overlast , meer lawaai, meer vervuiling (drankverpakking enz)

  - mogelijkheid hangjongeren

  - ,minder of geen inspraak meer

  Groeten

  Boris Joris

  BeantwoordenVerwijderen