donderdag 5 september 2013

Sociaal tarief gas en elektriciteit – jaarattest 2013Krijg je van de FOD Sociale Zekerheid een tegemoetkoming als persoon met een handicap of heb je recht op de bijkomende kinderbijslag, dan kan je aanspraak maken op het sociaal tarief voor gas en elektriciteit. Via een elektronische gegevensuitwisseling wordt je energieleverancier op de hoogte gebracht dat je recht hebt op het sociaal tarief. Je hoeft hier dus zelf niets voor te doen.

De kans bestaat dat de elektronische gegevensuitwisseling niet lukt of je gegevens niet automatisch verwerkt kunnen worden. In dat geval bezorgt de FOD Sociale Zekerheid een papieren attest tegen eind mei 2013. Dit moet je dan zelf naar je energieleverancier sturen.

Opgelet: je kan pas vanaf juni 2013 bij onze DG Personen met een handicap een papieren attest gas en elektriciteit voor het jaar 2013 opvragen. Het is immers de bedoeling dat je zelf zo weinig mogelijk moet tussenkomen om je recht te verkrijgen. Je energieleverancier is op de hoogte van deze afspraak.

Voor meer info: gratis tel nummer van de FOD Sociale Zekerheid: 0800 987 99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten