zondag 11 mei 2014

Kleine woning, klein leven?


Gemiddeld gezien moeten appartementsbewoners het steeds vaker stellen met minder oppervlakte. Maar laat dat geen reden zijn om het niet gezellig en knus te maken! Met volgende kleine, handige tips en truukjes kan je elk plekje in je appartement optimaal benutten, en het ruimtegevoel behouden.

Een nieuw boek, cd of dvd gekocht? Gooi dan meteen een oud exemplaar weg. Zo zorg je ervoor dat je kast niet uitpuilt en misschien doe je er nog iemand een plezier mee. Maak misschien meteen gebruik van de gelegenheid om in de inkomhal van je appartementsgebouw een ruil- of geefkast te installeren.
Zorg voor leven. Kamerplanten bestaan in alle vormen en formaten en ze zorgen ineens voor meer kleur en groen in je appartement.

Heb je ergens een kale muur en mis je een inspirerend uitzicht? Met posters maak je van je kamer in een handomdraai a room with a view. Kies je favoriete landschap of lievelingsfoto, maak er een poster van en je krijgt onmiddellijk een licht en luchtig gevoel. Je kan je poster zelfs aanpassen aan de seizoenen. Ook spiegels zijn geschikt om meer licht te brengen.

Denk ook verticaal. Spullen die je niet vaak nodig hebt kan je beter in hoge kasten opbergen. Zo benut je die ruimte ook en heb je meer ruimte vrij in lagere kasten. En nu we toch over meubels bezig zijn: kies voor meubels met wieltjes. Ideaal om snel en gemakkelijk je interieur te herschikken.

En dan nog een laatste tip: kies voor een beperkt kleurenpallet. Veel verschillende kleuren in bv. het behang, de gordijnen en de meubels geven een drukke en zelfs rommelige indruk. Meer tips op deze websites.

http://www.immoweb.be/nl/woning-te-bouwen-bouwen-renoveren/artikel/vergroot-je-leefruimte-met-deze-tips.htm?mycurrent_section=build&artid=4351&xbc2=batibouw,batibouw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten