zondag 28 december 2014

In Berchem wordt geïnvesteerd in de buurten

In Berchem wordt geïnvesteerd in de buurten
We mochten zeer recent heel wat openen in Berchem: het dienstencentrum De Veldekens in de Frans Beckerstraat (Zorgbedrijf), het nieuwe buurtsecretariaat van Zewopa op het Binnenplein (tussen de twee spoorwegen) en de nieuwe aanleunwoningen van Moretus in de Lange Pastoorsstraat.
Daarnaast is er de bouw van de fietsersbrug plus het fietsparkeergebouw langs de kant van de Statiestraat aan het station en de eindelijk weer toegankelijke fietsersbrug van De Villegas naar het Brilschanspark.
Er zijn ook schoolinvesteringen: de uitbouw van de Schatkist aan de Ferdinand Coosemansstraat, de nieuwe gebouwen van de Ring aan de singel, de investeringen van het Hinkelpad op Groenenhoek. En er is de districtsondersteuning van de lift in het PC van groenenhoek en de nieuwe keuken in gemeenschapsruimte Verrezen Heer. Het is het duidelijk: de Berchemse buurten floreren.
Dezelfde buurten-nadruk vinden we in het seniorenbeleid, dat met ‘buurtcultuur’ optredens verzorgt in dienstencentra en woonzorgcentra. Zo bent u op dinsdag 12 februari om 14.30u welkom in St Jozef, Grote steenweg voor een ode aan Wannes Van de Velde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten