maandag 13 mei 2019

Benoveren: verbouwadvies voor appartementsgebouwen


Woont u in een appartementsgebouw en wil u dat energiezuinig maken? Dan kan u een beroep doen op de Renovatiecoaching.
Vanaf 2020 is dakisolatie verplicht als u een appartement in een gebouw wil verhuren of verkopen. Voor investeringen in dakisolatie is toestemming van de mede-eigenaars nodig. Soms is dit een moeilijk proces. Het EcoHuis geeft hierbij ondersteuning.

Ook buitengevelisolatie, zuinige collectieve verwarmingsketels en hoogrendementsbeglazing zorgen voor zeer grote besparingen op de energiekosten. Zo is vanaf 2020 dubbel glas de norm in elk gebouw.
Wil u het appartementsgebouw stap voor stap renoveren tot een toekomstbestendig gebouw? Neem dan vrijblijvend contact op met de Renovatiecoach voor een Masterplan Benovatie.

De stad wil eigenaars van grote appartementsgebouwen (minstens 20 wooneenheden) ondersteunen bij grondige renovaties. De Renovatiecoach van de stad zal de bewoners ondersteunen om met
experten een Masterplan Benovatie uit te werken. Dit masterplan is een duidelijk stappenplan, specifiek voor het gebouw.
De stad ondersteunt de eigenaars ook met een premie. Dankzij deze premie van de stad krijgen de bewoners  tot 50% van de kosten van het studiewerk, met een maximum van 7500 euro, terugbetaald.

§
Wat?
gratis dienstverlening van de stad Antwerpen
§ professionele ondersteuning bij energiezuinige renovatie
§ hulp bij aanvragen premies, subsidies, energielening
§ kennis- en ervaringsuitwisseling tussen verenigingen van mede-eigenaars (vme)
§
Voor
wie?
syndicus, vme, mede-eigenaar
§ appartementsgebouwen van meer dan 20 jaar oud met meer dan 20 wooneenhedenGeen opmerkingen:

Een reactie posten