vrijdag 25 juli 2014

Fietstaxi – boodschappendienst vzw ANA

Nieuw initiatief in Berchem
Fietstaxi – boodschappendienst vzw ANA

Iedereen kan bellen naar ANA om een rit vast te leggen, op het nummer 0489 34 61 50. Voor 3,5 euro brengt de fietstaxi je tot 6 km ver, een rit duurt maximaal anderhalf uur. De medewerker van ANA gaat met je mee winkelen en neemt zonder probleem je rollator mee. Er is voldoende plaats voor de boodschappen, en ja, ook een bak bier kan mee. Babbel & glimlach zijn in de service inbegrepen!

Dit project kreeg steun van het district Berchem en de provincie Antwerpen. Boodschappendiensten, zeker seniorenboodschappendiensten bestaan op vele plaatsen. Maar dit invullen vanuit arbeidszorg, en koppelen aan riksja’s, dat is origineel en innovatief. Waarom sprong Berchem meteen mee op de riksja? Vanwege enkele win – win’s: door dit project kan je langer thuis blijven wonen, en uiteraard kom je dankzij dit project meer buiten, neem je deel aan de samenleving. Daarenboven zet sinds vorig jaar Berchem ook uitdrukkelijk in op armoedebestrijding: een win – win. Enerzijds wordt via arbeidszorg iemand een stap dichter bij werk gebracht, anderzijds werken we aan de contactarmoede van de senior-klant.

Samengevat: win-win-win-win-win (vijfvoudige winst): voor de senior, de lokale middenstand, de arbeidszorg-medewerker, uitbreiding voor vzw ANA & een mogelijke auto minder, winst voor het milieu.

http://www.2tact.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten